Aktualitások

2021. április 20.
DVCSH tájékoztató Pótfűtésről
A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. az alábbi tájékoztatást juttatta el a Szövetkezethez:
Tájékoztatás – Pótfűtés
2021.04.20.

Tisztelt Fogyasztók!

A fűtési idény a törvényi előírásoknak megfelelően minden év október 15. napjától a következő év április 15. napjáig tart.

Az időjárási körülményekre tekintettel a szolgáltatást ezen időpont után is biztosítottuk. Figyelemmel az időjárás változására, a városi szintű távhőszolgáltatás 2021. április 22-én leállításra kerül.

Ezt követően azonban egészen május 15–ig a fogyasztók igényelhetik a további fűtésszolgáltatást, amelyet minden esetben a közös képviselője útján, írásban kell bejelenteni az alábbi email címre:

ugyfelszolgalat@dvcsh.hu

A fűtés kért időpontja előtt minimum 24 órával kell az igénybejelentést a szolgáltatóhoz eljuttatni, azonban kérjük, ha a szolgáltatást 2021. április 22. után folytatólagosan kérik, a leállást megelőzően juttassák el kérelmüket társaságunkhoz.

A 2021. április 15. előtt beérkezett igényeket a fűtés időtartamát megjelölve kérjük ismételten megküldeni.

Mivel a távhőtörvény alapján mérés szerinti elszámolás az előírás, így az elszámolás a teljes fűtési idény hőfelhasználása alapján történik; azaz a közösség által elhasznált hőt a hőközpontban mérjük, s ezt osztjuk szét a lakóközösség tagjai között. A szétosztás alapja, ahol költségosztó van, ott annak értékei alapján, ahol nincs, ott pedig a lakások légköbmétere alapján.

Tájékoztatjuk továbbá a fogyasztókat, hogy a fűtés leállást követő első újraindítás díjmentes, minden további újraigénylés társaságunk árszabályzatában meghatározott díj alapján lehetséges.

Köszönjük az együttműködést!

Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.